LOGO_Kontaktlinskl_Since1974.png

Kontaktlinser för alla synfel - vi hjälper dig!

Hos oss jobbar vi med att se till så du får de bästa kontaktlinserna för dina ögon. Linsutbudet är idag stort med en mängd olika linssorter och koncept. Allt från linser som du kan ha dygnet runt eller bara då och då. Det absolut viktigaste vid valet av linser är att linserna passar just dig. Detta hjälper vi som din optiker dig med!

Månadslinser
Linstyper som kan användas 2-4 veckor innan de byts kallas för korttidslinser. De flesta linsbärare använder någon av dessa typer. De sätts in på morgonen och tas ut på kvällen. Korttidslinser är lättskötta och enkla att rengöra.

Endagslinser
Endagslinser är perfekt för dig som alltid vill ha fräscha linser och samtidigt vill glömma allt vad skötsel heter. Helt oslagbart för dig som lever ett aktivt liv.

Astigmatiska linser
Nu kan de flesta brytningsfel korrigeras med mjuka linser. Linserna kallas för toriska och är numera både mjuka och bekväma och passar även dig med ett större synfel.

Progressiva linser
Behöver du hjälp med att se bra på både långt och nära håll finns det idag många bra fungerande progressiva linser. Praktiska för dig som t.ex har svårt att läsa dagstidningen, menyn på restaurangen eller texten i din mobiltelefon.

Dygnet-runt linser
Många av våra linstyper finns även som dygnet-runt linser. Bekvämt från det att du öppnar upp ögonen på morgonen till du lägger dig på kvällen. Det är dina ögons förutsättningar som avgör om du kan sova med linserna. Vi hjälper dig med att noggrant prova ut rätt sort som fungerar på bästa sätt.

Stabila linser
Har du ett större synfel eller kraftigare astigmatism kan våra stabila linser vara ett bra alternativ. Dessa linser används även vid tillpassning av keratokonus och ögonsjukdomar.

Färgade linser
Med färgade linser kan du enkelt ändra ögonfärg. Byt färg efter humör, eller årstid! Linserna hanteras på samma enkla sätt som andra korttidslinser och behöver provas ut för bästa passform. Hos oss finner du ett stort sortiment av både linser och färger.

Kontaktlinskförpackningar uppställda på en hylla

Linser på abonnemang - enkelt!

För en liten summa varje månad får du:

• Regelbundna kontroller var 6:e månad.

• Testa fritt byte av linssort och styrka vid behov.

• Fri ögonhälsoundersökning var 3:e år och 30% rabatt på kompletta glasögon. 

Skaffa ditt abonnemang idag.

– Ring oss och fråga! Tel: 011-12 35 26

Att tänka på vid användning av linser

• Hantera alltid dina linser med rena händer – tvål och vatten fungerar bäst för att hålla bakterierna borta.

• Ta ur linserna när du ska sova, om inget annat anges.

• Undvik att bada med dina linser då risken ökar för infektion. 

 • Vid ögonirritation ta alltid ut dina linser om du känner: Sveda, skav, röda ögon, ljusskänslighet, synnedsättning. 

 Kontakta oss vid vidare besvär så hjälper vi dig!

Hur ser du egentligen?

Krånglar synen när du ska läsa, eller när du jobbar vid datorn? Boka en synundersökning.

Rulla till toppen