LOGO_Kontaktlinskl_Since1974.png

Glas som passar dig

Det finns idag en mängd olika glastyper på marknaden av varierande kvalité. Vi har valt att jobba med kvalitetsglas från en av dom ledande glasleverantörerna i världen, vilket ger dig bästa möjliga synupplevelse. Vi hjälper dig efter en noggrann undersökning att välja ut det glasalternativ som passar dig och dina behov bäst.

Glastyp

Plastglas
Plastglas är idag det lättaste glaset och är ungefär hälften så tunga som mineralglas. Plastglas är väldigt slagtåliga, men kan vara lite känsligare mot repor än mineralglas. Plastglasen behandlas idag med en antireflex- och repbehandling vilket gör dom likvärdiga till mineralglas.

Mineralglas
Vid högre styrkor kan mineralglas vara att föredra då dessa kan göras tunnare i kanten och då blir estetisk snyggare.

Högbrytande glas 
Nya material och slipningar gör det möjligt att tillverka plastglas som är väldigt tunna. Vid ett högre index får du ett tunnare glas samt mindre förvrängningar i glaset som ger ett klarare seende.

Glasdesign

Enkelslipade glas har en och samma styrka över hela glasytan. Detta är den vanligaste typen av glas och fungerar för dig som är närsynt, långsynt och/eller astigmatisk. Enkelslipade glas kan även användas till läs- eller terminalglasögon.

Progressiva glas har en flytande övergång mellan avstånd- och närstyrka nedåt i glasytan. Fördelen är att du får en succesiv övergång från avstånd till läsning och ett mer flexibelt seende. Med vår True form-teknik får du ett bredare läsfält men också mindre avbildningfel, vilket gör det lättare att vänja sig vid glaset.

Bifokala glas
Flerstyrkeglas, har ett tydligt avgränsat fält i glaset. Överdelen används för att se på avstånd och i den nedre delen av glasen sitter en läsruta för närseende. Idag ersätts dock dubbelslipade glas alltmer av progressiva glas.

Teminalglasögon
Många använder idag glasögon med flexibla glaslösningar som hjälper dig från ett par meter bort, ner till skärm och text på ca 40 cm. Om du arbetar mer än 1 timme framför datorskärm har du idag rätt till det som kallas för terminalglasögon. Glasögonen är anpassade för just närarbete och finns i olika utföranden. Fråga oss gärna mer om detta!

Tecken att du kan behöva terminalglasögon: huvudvärk, ansträngda och trötta ögon, sveda, svårighet att behålla skarp syn på skärmen, ont i axlarna, svårt att koncentrera dig.

Person tittar på glasögon

Paketerbjudande
Från 1.495 kr

Vi är glada att kunna erbjuda dig ett fantastiskt erbjudande som inkluderar allt du behöver för klar och bekväm syn. En högkvalitativ båge, moderna glas med antireflexbehandling och härdning, allt inslipat och klart! 

Vänta inte – dra nytta av detta otroliga erbjudande idag och upplev det ultimata inom ögonvård.

Delbetala enkelt hos oss

Vill du dela upp din betalning? Hos oss kan du dela upp din betalning för både dina kontaktlinser och glasögon.
Välj att dela upp dina glasögon upp till 12 mån, 10% uppläggningsavgift. För finansiering av linser, fråga oss om vårt linsabonnemang – en liten summa varje månad.

Skötselråd av dina glasögon

Skölj alltid glasen innan du putsar dem. Då slipper du repor och förlänger livslängden på dina glas. För rengöring rekommenderar vi ljummet vatten eller spray clean-glasögonputs. Rengör aldrig dina glasögon med papper eller handduk då detta kan repa glasen! Hos oss får du alltid med en putsduk som bör användas. Du kan även hitta andra produkter i vårt sortiment för att sköta om dina glas på bästa sätt.

Polaroid_UH6C2183-scaled.jpg

Solglasögon från Polaroid

Polaroid, skapat för dig som älskar nordisk stil och design. Det här är glasögonen för dig som längtar efter solen hela vintern. Här finns bågarna som är perfekta till den första koppen kaffe i vårsolen, bågarna som skyddar dina ögon under den mest glittrande seglingsdagen och bågarna som passar till den stickade tröjan när du promenerar hem i höstsolen. Alla solglasögon har polariserande glas för att skydda känsliga ögon och för att ta bort reflexer när du är vid vatten. Polaroid hjälper dig att uppskatta de små sakerna i livet och sätta en guldkant på varje ögonblick.

Boka en ögonhälsoundersökning

Pris: 1095 kr 

Rulla till toppen