Kontaktlinser för alla synfel - vi hjälper dig!

Hos oss jobbar vi med att se till så du får de bästa kontaktlinserna för dina ögon. Linsutbudet är idag stort med en mängd olika linssorter och koncept. Allt från linser som du kan ha dygnet runt eller bara då och då. Det absolut viktigaste vid valet av linser är att linserna passar just dig. Detta hjälper vi som din optiker dig med!

Korttidslinser
Linstyper som kan användas 2-4 veckor innan de byts kallas för korttidslinser. De flesta linsbärare använder någon av dessa typer. De sätts in på morgonen och tas ut på kvällen. Korttidslinser är lättskötta och enkla att rengöra.

Endagslinser
Endagslinser är perfekt för dig som alltid vill ha fräscha linser och samtidigt vill glömma allt vad skötsel heter. Helt oslagbart för dig som lever ett aktivt liv.

Dygnet-runt linser
Många av våra linstyper finns även som dygnet-runt linser. Bekvämt från det att du slår upp ögonen på morgonen till du lägger dig på kvällen. Det är dina ögons förutsättningar som avgör om du kan sova med linserna. Vi hjälper dig att noggrant prova ut en modell som fungerar på bästa sätt.

Progressiva linser
Behöver du olika styrka på långt och nära håll finns det idag många bra fungerande progressiva linser. Praktiska för dig som t.ex har svårt att läsa dagstidningen, menyn på restaurangen eller texten i din mobiltelefon.

Astigmatiska linser
Nu kan de flesta brytningsfel korrigeras med mjuka linser. Linserna kallas för toriska och är numera både mjuka och bekväma och passar dig med ett kraftigare synfel.

Stabila linser
Har du ett kraftigt synfel eller kraftigare astigmatism kan våra stabila linser vara ett bra alternativ. Dessa linser används även vid tillpassning av keratokonus och ögonsjukdomar.

Nattlinser
Kontaktlinser som du bara behöver använda på natten för att se bra på dagen. Idealiskt för dig som sportar, vistas i dammiga miljöer eller som helt enkelt tycker det skulle vara skönt att slippa linser eller glasögon.   Läs mer här >

Färgade linser
Med korttidslinser kan du enkelt ändra ögonfärg. Byt färg efter humör, eller årstid! Linserna hanteras på samma enkla sätt som andra korttidslinser och behöver provas ut för bästa passform. Hos oss finner du ett stort sortiment av både linser och färger.